Close
Netherlands, 7534 AC Enschede Gronausestraat 833
+31614811122 info@jobderuiter.nl

Afgelopen weekend schermde Job zijn laatste World Cup bij de junioren. Na een goede poule met vier winstpartijen in het tableau van 128. Zijn eerste tegenstander was de Argentijn Erik Gabriel Varas. Dit duel werd gewonnen met 15-12! Daarna had Job in het tableau van 64 een ontmoeting met de Italiaan Andrea Funaro.

Het was een zeer spannend duel waarbij de schermers gelijk op gingen. De Italiaan werd echter verslagen met 15-14! Job was op dreef en ging door naar tableau van 32. Daarin ging hij het duel aan met de Hongaar Daniel Kiss. Deze kreeg een ‘kiss of death’ en met een score van 15-13 mocht Job door naar de laatste 16! Whoppa!! Bij de laatste wedstrijd trof hij Italiaan Tommaso Marini. Marini was te sterk en werd uiteindelijk ook de nummer 1 van dit toernooi.

Uiteindelijk eindigde Job als 14e: een heel mooi eindresultaat voor zijn laatste World Cup bij de junioren! Er staat in maart nog een Europees kampioenschap voor junioren in Sochi gepland waarmee we het junioren-hoofdstuk afsluiten.

Equipe

De dag erop werd er met het team ook geschermd in de landenwedstrijd. Dit was een directe eliminatie, dus bij verlies was het direct afgelopen. Na twee eerdere ontmoetingen met Korea in de afgelopen wedstrijden, was het fijn om eindelijk eens een ander land te treffen. Het team stond tegenover Hongarije; een gelijkwaardige tegenstander. De duels eindigden in een uitslag van 38-45 ten gunste van Hongarije.