Close
Netherlands, 7534 AC Enschede Gronausestraat 833
+31614811122 info@jobderuiter.nl

Deze zomer begon ik na een korte vakantie in Budapest meteen met een druk schema voor het seizoen 2017 – 2018. Alle trainingen waren weer gestart. Daarnaast ben ik begonnen mijn studie bouwkunde en krijg ik mentale training van Kelly Dekker. Met mijn studie gaat het goed en ik heb er plezier in! Het was in het begin wel even wennen omdat alles nieuw was en ik moest een beetje zoeken hoe ik alles in mijn drukke schema ging krijgen. De eerste tentamens zitten er al op en tot nu toe zijn de resultaten goed!

Tegelijk met school had ik bijna ieder weekend een toernooi of stage. Het seizoen 2016 – 2017  is qua resultaat niet helemaal naar mijn zin verlopen. Ik ben als schermer wel gegroeid tijdens mijn periode in Italië, dat is alleen nog niet te zien in resultaat. Ik heb er alle vertrouwen in dat het zich wel uit gaat betalen. Ik ben samen met Kelly hard aan het werk om weer in mijn eigen spel te komen en er zit zeker een stijgende lijn in!

Wedstrijden seizoen 2017-2018

Sinds de zomer ben ik achtereenvolgens in Bocholt, Groningen, London, Satelite A Amsterdam, Bangkok!, Burgsteinfurt, Leszno, Ter Apel en Esslingen geweest. De resultaten waren erg wisselend. Het jaar begon met een eerste plaats in Bocholt, een trainingstoernooi. Mijn eerste goede resultaat was een derde plaats in Burgsteinfurt en de week erna heb ik in Leszno een hele goede poule geschermd. Jammer genoeg kon ik dat niet volhouden in de eliminatie. 

Leerzame ervaring in Bangkok (Thailand)

Ondanks het teleurstellende resultaat, was Bangkok wel een erg leerzame ervaring. Als ik senior ben, zal ik vaker buiten Europa gaan schermen en het was goed om te oefenen met het verschil in tijd en het lange reizen. De dag voor het toernooi zaten we om 3 uur in de nacht met het team nog thee te drinken in de woonkamer omdat we allemaal niet konden slapen. We waren de dag ervoor te laat opgestaan waardoor we nog klaar wakker waren. De volgende keer dus een wekker zetten of eerder aankomen!

Uitdagingen

Ik probeer nu financieel op eigen benen te staan en zo min mogelijk beroep op mijn ouders of mijn studiefinanciering te doen, en dat is een hele uitdaging. Ik ben heel blij met Elisa die mij hierbij ondersteunt. Samen met trainer Jeroen Divendal en fysiotherapeut Sharon Portegies werken we toe naar een balans in trainen, wedstrijden en rust. Een puzzel waarbij de stukjes steeds meer op de plek komen.

Bijeenkomst voor partners en donateurs

Op donderdag 14 december organiseer ik voor partners en donateurs een bijeenkomst waarbij ik meer vertel over het afgelopen seizoen. Voormalig bondscoach lange afstandszwemmen Marcel van der Togt neemt ons tevens mee in de weg naar topprestaties. Ben jij er ook bij?