Close
Netherlands, 7534 AC Enschede Gronausestraat 833
+31614811122 info@jobderuiter.nl

7 januari werd de Coupe du Monde voor de jeugd onder de 20 jaar geschermd in het Italiaanse Udine. Job behaalde hier een mooie 24ste plek in een deelnemersveld van 168 schermers.

De poule begon vrij gemakkelijk met tegenstanders uit verschillende landen. Alleen de Fransman Wallerand Roger (2e op de ranking <20 jaar) kon echt uitdaging bieden: Job haalde nog een achterstand in van 3-0, maar verloor uiteindelijk met 5-3. Roger eindigde later op een 18e plek. Dit was volgens Job echter ook het mooiste duel van de poule: “Ik kon best goed tegenstand bieden!”

In de eliminaties kwam Job eerst Benjamin Diskin uit Australië tegen. Deze benjamin werd met 15-4 naar huis gestuurd. Vervolgens ontmoette Job de Italiaan Francesco Salvo. Dit duel werd met 15-9 gewonnen. In de laatste eliminatieronde kwam Job tegenover de Duitse Luis Klein te staan. Deze was helaas de luis in de pels die een einde maakte aan de zeges. Job kon 7 treffers maken en eindigde daarmee op de 24ste plek. Klein plaatste zich uiteindelijk als 6e in dit toernooi, een sterke tegenstander dus.

Dit toernooi is een goed begin van het nieuwe jaar. Job kan terugkijken op een mooi toernooi, waar relaxt aan werd begonnen en ook goed werd afgemaakt!

Foto: Augusto Bizzi